Natuurgroep Kockengen knot 30 wilgen en sluit winterwerkseizoen af

Op een schitterende plek in het natuurgebied tegenover de Spengense molen leverde Natuurgroep Kockengen zaterdag 4 maart een inspanning van formaat: het lukte 15 vrijwilligers om maar liefst 30 knotwilgen te knotten, de takken te verslepen naar het vuur dat voor deze gelegenheid brandde en het natuurgebied weer netjes achter te laten. (Foto Monique Linnemann)

Het was de laatste werkdag van deze winter en die sloot de natuurgroep traditioneel af met een gezellige nazit inclusief barbecue. De vrijwilligersgroep kijkt terug op een geslaagd werkseizoen waarin zij alle geplande beheerwerkzaamheden uitvoerde.

Vanaf nu laten zij de natuurgebieden met rust en krijgen planten en dieren de kans om de terreinen weer over te nemen. Pas na de zomer gaan zij verder met de uitvoering van het meerjarenbeheerplan.

Natuurgroep Kockengen draagt hiermee bij aan het behoud en herstel van natuur in de omgeving. Het knotten van de wilgen is daarvan een belangrijk onderdeel. Door regelmatig te knotten, blijven de bomen vitaal en gezond en belangrijk voor de biodiversiteit in de omgeving.

De Natuurgroep Kockengen bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet en kijkt uit naar een volgend succesvol werkseizoen.

Meer weten over de activiteiten van Natuurgroep Kockengen en hoe u mee kunt doen? Kijk dan op de website www.natuurgroepkockengen.nl.


Meer nieuws