Nazomerse excursies bij de Loenderveense Plas

In augustus en september uur organiseert Waternet bijzondere nazomerse excursies bij de Loenderveense Plas: ga mee varen op een fluisterboot bij zonsondergang met een bezoek aan de molen of geniet van een vaartocht met een heerlijke high tea. De Loenderveense Plas is een prachtig oer-Hollands natuurgebied vlakbij Loenen aan de Vecht.

Een deel van de plas, de Waterleidingplas, gebruikt Waternet om drinkwater van te maken. Dit natuurgebied is normaal niet toegankelijk voor publiek, maar onder begeleiding van de boswachter kan dat wel.

De excursies zijn op de donderdagen 18 en 25 augustus (19:00 uur), vrijdag 19 augustus (15:00 uur), zaterdag 27 augustus (13:00 uur) en op woensdag 7 september (19:00 uur) en zaterdag 10 september (15:00 uur). Vanaf de boot kunt u van de omringende natuur genieten en van de verhalen die de boswachter over deze unieke omgeving weet te vertellen.

Aanmelden voor deze excursies kan via: https://www.waternet.nl/service-en-contact/drinkwater/waar-komt-ons-drinkwater-vandaan/loenderveense-plas/, scan de QR-code of neem voor meer informatie contact op met het bezoekerscentrum van Waternet: via 020 608 7595 (bereikbaar op dinsdag t/m zondag van 10:00-16:30 uur).

(foto: Waternet, Jan Dirk Bol)