Nederland Leest in de Bibliotheek: ‘Oud worden, jong blijven’

Op 1 november start de grootste bibliotheekcampagne van Nederland: Nederland Leest. Dit jaar is het thema ‘Oud worden, Jong blijven’. In de spotlights staat het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Lezers krijgen dit boek cadeau van de Bibliotheek.

Eén boek, duizend gesprekken

Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende leescampagne waarbij één boek centraal staat. Dit jaar is dit het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls.

Nederland Leest gaat dit jaar over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal?

Mevrouw mijn moeder – Yvonne Keuls

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen.

Mevrouw mijn moeder is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is. In de editie die voor Nederland Leest wordt uitgegeven is daarnaast een prachtige lofrede van Susan Smit opgenomen.

Oud worden, Jong blijven: De Bibliotheek helpt

De Bibliotheek is ook bij uitstek de plek om ‘jong te blijven’. Want iedereen is welkom in de Bibliotheek voor hulp of om iets te leren. Of je nu hulp zoekt bij het aanvragen van de energietoeslag, de zorgtoeslag, een DigiD, gratis OV voor 66-plussers of je wilt zelf leren werken met de computer: De Bibliotheek helpt. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekavv.nl/leren

Meer informatie & inspiratie

Meer informatie en inspiratie rondom Nederland Leest is te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekavv.nl/nederland-leest