Nieuw Medisch Centrum 'Hart van Maarssen'

Huisartsen Chris van Wincoop en Philip de Vries hebben na jaren goede samenwerking besloten verder te gaan op één locatie en samen een eerstelijns medisch centrum te ontwikkelen in het praktijkgebouw aan de Beethovenlaan 1 in Maarssen-dorp.

Door het vertrek van de tandarts uit dit praktijkgebouw biedt de vrijgekomen ruimte de mogelijkheid het pand  verder te verbouwen voor een nieuwe functie als modern eerstelijns medisch centrum, waarin de twee huisartsenpraktijken gevestigd zullen worden.

In dit pand houden de patiënten van iedere praktijk de vertrouwde zorg die zij gewend zijn met de hun bekende huisartsen, praktijkondersteuners en assistentes. 

Door samen te werken willen de huisartsen echter nog meer service, continuïteit  en bereikbaarheid bieden.

De  patiënten van het nieuwe medisch centrum  zullen iedere ochtend gelegenheid hebben in het centrum bloed te laten afnemen. Daarnaast zullen er meerdere praktijkverpleegkundigen werkzaam zijn om te ondersteunen bij suikerziekte, longziekten, hart- en vaatziekten, preventie chronische ziekten, ondersteuning bij gezonde levensstijl en ondersteuning van ouderen. Ook zullen eigen GGZ-medewerkers er zijn voor psychische ondersteuning van elke levensfase (POG-GGZ) en zullen assistentes hun eigen spreekuren en verrichtingen doen. Door samenwerking van de twee praktijken zal er naar verwachting meer beschikbare tijd zijn voor deze zorg.

Bij het bieden van deze brede eerstelijnszorg  vinden de huisartsen het heel belangrijk het persoonlijke, kleinschalige en laagdrempelige karakter van de praktijken te behouden en zo te komen tot een voor iedereen in het dorp goed toegankelijk, bereikbaar en beschikbaar medisch centrum. 

Eind 2021 zal Medisch Centrum Hart van Maarssen de deuren openen. Tot die tijd zal er in fases verbouwd worden en zullen de werkzaamheden van Huisartsenpraktijk Van Wincoop op deze locatie gewoon doorgaan. Door de verbouwing in fases in te plannen verwacht huisarts Chris van Wincoop dat de overlast voor de patiënten tot een minimum beperkt blijft.

Meer informatie op de website van het nieuwe medisch centrum: www.medischcentrumhartvanmaarssen.nl