Nieuwe tentoonstelling op Slot Zuylen

In de zomer van 1672 werd Nederland van alle kanten aangevallen onder leiding van de Franse koning Lodewijk XIV. Dankzij de Waterlinie werd Holland gered, maar ten oosten van de Waterlinie, op steenworp afstand van Slot Zuylen, werd een wanhopige overlevingsstrijd gevoerd. Talloze kastelen, buitenhuizen en zelfs complete dorpen werden vernietigd. Het was letterlijk moord en brand in de Vechtstreek. Wonder boven wonder wisten de bewoners van Slot Zuylen hun huis te redden.

De nieuwe tentoonstelling in Slot Zuylen toont hoe de Vechtstreek in de periode 1672-1673 totaal werd verwoest. Aan de hand van kunstobjecten, wapens, sculptuur en uniek archiefmateriaal ontstaat een indringend beeld van het Rampjaar in en rondom Slot Zuylen. Het laat zien hoe de bewoners van Slot Zuylen zich in deze rampspoed staande hielden en hun huis wisten te redden. Naast eigen collectie zijn er vele bruiklenen van archieven, particulieren, handelaren en musea.

De tentoonstelling Moord en Brand; Slot Zuylen en Rampjaar 1672 is te zien van 4 juni t/m 18 september in drie tentoonstellingsruimtes in Slot Zuylen. Informatie over openingstijden, ticketprijzen e.d. is op onze website te vinden.