RTV Stichtse Vecht

Nieuwe verlenging van sluiting chaletwoning in Tienhoven

Zondag 3 juli heeft de burgemeester naar aanleiding van een explosie bij een chaletwoning in Tienhoven de woning gesloten voor de duur van 10 dagen. De sluiting werd een aantal keer verlengd en wordt nu weer verlengd.

Cameratoezicht

Op vrijdag 8 juli heeft de burgemeester ook besloten om voor een periode van 3 maanden cameratoezicht toe te passen op de openbare plaats voor het betreffende chalet. Samen met politie en Openbaar Ministerie wordt voortdurend gekeken naar passende veiligheidsmaatregelen.

Verlenging sluiting chaletwoning

Uit informatie van de politie blijkt dat er nog steeds sprake is van mogelijke dreiging van verstoring van de openbare orde. Daarom heeft de burgemeester besloten de sluiting van de chaletwoning vanaf dinsdag 30 augustus nog eens met 30 dagen te verlengen, om zo de openbare orde en veiligheid van omwonenden zo goed mogelijk te kunnen handhaven.

Mogelijk verlengen of opheffen van sluiting

In overleg met politie en Openbaar Ministerie wordt voortdurend gekeken naar de relevantie en noodzaak van de inzet van woningsluiting. Zowel verlenging van de sluiting is mogelijk als het eerder opheffen van de sluiting als daar aanleiding toe is.

Tips of vragen

  • Heb je informatie over de eerdere explosie? Neem dan contact op met de politie, via 0900-8844. Doe je dit liever anoniem? Dit kan via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).
  • Heb je vragen over de woningsluiting of de flexibele camera in Tienhoven, bel ons dan via 14 036 of stuur een mail naar veiligheid@stichtsevecht.nl.