Nog geen nieuwe uitbater voor Brasserie 't Kikkerfort

Het is sinds dit jaar niet meer mogelijk om na het zwemmen in 't Kikkerfort een patatje te bestellen of iets anders te nuttigen. De brasserie is per 31 december 2022 namelijk gesloten. De gemeente liet vlak voor de jaarwisseling op haar eigen website weten dat ze naar een oplossing zoekt. Navraag bij de gemeente leert dat die oplossing er nog niet is, wel komt ze deze week met een nieuw bericht. 

Een blik op de social mediaberichten laat zien dat de sluiting van de brasserie veel heeft losgemaakt bij de inwoners. De gebruikers van het zwembad zijn teleurgesteld en boos. Een van de omwonenden vertelt dat het een fijne ontmoetingsplek voor ouders was en betreurt het verdwijnen ervan. Ze is bang dat ook het zwembad op enig moment zal verdwijnen. Een ander noemt het ''een sociale plek, voor vergaderingen, kinderfeestjes en na het zwemmen vele gezellige contacten onder het genot van een kopje koffie''. 

Gemeente

De gemeente laat weten dat ze begrijpt dat de brasserie een belangrijke plek is. "Het hoort bij het zwembad", aldus wethouder Van Vliet. Volgens haar klopt het niet dat de gemeente 't Kikkerfort weg wil hebben. "Wij willen dat iemand het restaurant overneemt en we gaan kijken wat het beste is voor het zwembad. De twee horen bij elkaar, de brasserie heeft een hele belangrijke sociale functie." 

Concreet houdt dit in dat de zoektocht naar een nieuwe uitbater wordt aanbesteed. De gemeente wil snel doorpakken maar benadrukt dat ze het ook goed wil doen. Ze hoopt zo snel mogelijk een nieuwe uitbater te hebben gevonden. Deze week komt de gemeente met meer nieuws. 

Ruimte wel open

De ruimte van de brasserie is overigens wel open, er staat een koffieautomaat voor zelfbediening.