Leveringsproblemen lichtmasten Maarssenbroekse rotonde

De openbare verlichting bij de nieuwe Maarssenbroekse rotonde aan de Floraweg is verre van ideaal. Volgens de gemeente zijn er leveringsproblemen met de lichtmasten en leidde een storing bij Stedin tot het tijdelijk plaatsen van noodverlichting via een aggregaat. (Foto Robbert Oelp)

Eerder werden er op de koppen van de nieuwe Maarssenbroekse rotonde waarschuwingshekken geplaatst, op verzoek van de gemeente om de veiligheid te vergroten. De huidige verlichtingssituatie is niet de uiteindelijke situatie. Volgens de gemeente zijn er leveringsproblemen: "Er zijn leveringsproblemen voor de juiste lichtmasten, daarom staan er nu tijdelijk kortere masten. Daarnaast hadden we te maken met een sluimerende storing in het Stedin-leidingennet, waardoor het nodig was noodverlichting met een aggregaat te plaatsen. Stedin heeft inmiddels de storing verholpen."

Met name die noodverlichting leidde tot de nodige klachten onder inwoners, voornamelijk vanwege de lichtinval en lichtintensiteit. De gemeente reageerde daarop: "De tijdelijke oplossing met de noodverlichting was nodig voor de veiligheid. Klachten over de felheid van de verlichting werden opgelost door een andere afstelling. Maar nu Stedin de storing heeft opgelost, kan de noodverlichting weer weg."

Wanneer de juiste verlichting wel wordt geplaatst is nog onbekend: "Zodra de juiste lichtmasten geleverd zijn, wordt de situatie zoals die hoort te zijn. Een planning is nog niet aan te geven," aldus een woordvoerder van de gemeente Stichtse Vecht.