Nyenrode studs halen geld op voor Swim met ludieke actie

Een team van 20 studenten van Nyenrode Business Universiteit uit Breukelen heeft zich samen ingeschreven voor Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht op 28 augustus en heeft een leuk idee voor fondsenwerving bedacht. Door hun blauwe Swim badjassen te laten sponsoren en bedrukken willen de Nyenrode Studs samen minimaal €10.000,- bij elkaar krijgen voor onderzoek naar kanker.

Sponsoring
Het studenten team heeft zich als doel gesteld om samen €10.000 op te halen voor onderzoek naar kanker. Daarom bedachten ze een unieke manier om geld op te halen. Uit de oude voorraad van Swim to Fight Cancer namen ze 20 badjassen over. Nu zoeken ze sponsors die graag met hun naam of logo op de achterkant van een badjas zouden willen tegen €200,- per logo. Die opbrengst gaat 100% naar Swim to Fight Cancer. Het team heeft al een aantal sponsoren overtuigd, maar is nog op zoek naar veel meer sponsoren. Deze zomer proberen ze bedrijven in en buiten de Stichtse Vecht warm te laten lopen voor de sponsoractie.

Luuk Jonk, een van de initiatiefnemers van het team, vertelt dat toen de organisatie van de Swim op Nyenrode Business Universiteit kwam om mensen op te roepen mee te doen, er direct een grote groep enthousiast was. Het team bestaat uit bachelors en masters studenten van Nyenrode.

Trainen
Om goed voorbereid aan de Swim te starten hebben ze een professionele trainer bereid gevonden om de groep te trainen. Luuk: “Omdat Nyenrode aan de Vecht zit is dat standaard al ons zwemwater, maar we willen nu een aantal keer professioneel trainen met elkaar”.

Wil je de studenten sponsoren? Mail dan naar info@stichtsevecht.swimtofightcancer.nl

Inschrijven
Wil je ook nog meezwemmen? Kijk snel op onze site www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht en geef je op!  

Fight Cancer
Fight cancer, een dochter van KWF, organiseert al jaren recreatieve zwem-events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight cancer. Hiermee hoopt Fight cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie. In 2018 vond het evenement voor de eerste keer binnen Stichtse Vecht plaats en sprongen 450 deelnemers de vecht in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. In 2019 hebben we het aantal deelnemers flink uitgebreid, er waren toen 550 volwassenen en 200 junioren die de afstand in het water aflegden.