Oekraïense kinderen naar taalklas in Maarssen

Na de meivakantie, vanaf 10 mei, kunnen Oekraïense kinderen van 6 t/m 12 jaar naar een taalklas. Oekraïense kinderen kunnen terecht op 2 scholen: De Kameleon in Maarssenbroek en Wereldkidz-Bolenstein in Maarssen-Dorp.

Met speciale bus naar de taalklas

De kinderen wonen verspreid in de gemeente. Daarom heeft de gemeente tot de zomervakantie (9 juli) vervoer geregeld. Een speciale bus vervoert de kinderen die te ver van de taalklassen af wonen en niet naar school gebracht kunnen worden.

Aanmelden bij de taalscholen zelf

Leerplichtige kinderen kunnen worden aangemeld op de taalscholen (De Kameleon en Wereldkidz-Bolenstein) zelf. Daar kan ook worden aangeven of er vervoer geregeld moet worden. Ook kan de basisschool waar zij misschien al zijn gestart, helpen om de kinderen aan te melden bij de taalschool.

Vaste routes en opstapplaatsen

De bus rijdt 2 vaste routes om te voorkomen dat er veel verkeersbewegingen zijn in de wijken. Rond de scholen wordt gebruik gemaakt van vaste opstapplaatsen. Opstapplaats en tijdstip ontvang je na aanmelding.

Meer informatie

Lees meer over de taalklas en de gegevens van de taalscholen op stichtsevecht.nl/oekraine onder het kopje ‘Informatie voor Oekraïners’.