OM eist werkstraffen en jeugddetentie voor zeer jonge woningovervallers

Het Openbaar Ministerie heeft tegen drie minderjarige jongens uit Maarssen en Utrecht (13 en 14 jaar oud) verschillende werkstraffen en jeugddetentie geëist voor een woningoverval op een ouder echtpaar in Zuilen. Het in een opwelling bedacht plan had geen succes. 

Het drietal viel begin januari van dit jaar een hui binnen in de Utrechtse wijk Zuilen. Zij droegen donkere kleding en bedreigden de bewoners, een ouder echtpaar, met een mes aldus een artikel op de website van RTV Utrecht. De 69-jarige inwoner verzette zich echter dermate dat het drietal afdroop zonder een buit mee te hebben genomen. De eerste verdachte werd snel na een 112-melding aangehouden en een paar dagen volgde de aanhouding van de andere twee minderjarige verdachten.

Tegen twee van hen is 140 dagen jeugddetentie geëist en taakstraffen van 80 en 100 uur. Tegen de derde verdachte is 120 dagen jeugddetentie geëist en een taakstraf van 80 uur meldt RTV Utrecht. Mochten de straffen worden opgelegd dan heeft het drietal hun jeugddetentie in voorarrest uitgezeten. Wel zullen zij de taakstraffen moeten uitvoeren.