OM legt verdachten van fatale woningoveral Breukelen gekwalificeerde doodslag ten laste

De twee hoofdverdachten van de dodelijke woningoverval op Peter Dhondt uit Breukelen op 20 januari van dit jaar, worden door het OM verdacht van gekwalificeerde doodslag meldt RTV Utrecht op haar website. 

"Het is gewoon een akelige gebeurtenis, het had nooit zo moeten zijn. Ik heb ontzettend veel spijt." Dat zei één van de twee hoofdverdachten van de dodelijke woningoverval op Peter Dhondt uit Breukelen vanochtend in de Utrechtse rechtbank. Van die spijt klonk echter niets door in de stem van de 19-jarige A.M. uit Rotterdam. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij het 67-jarige slachtoffer zwaar mishandeld, onder meer door hem te slaan met een hamer. De andere hoofdverdachte, de 20-jarige A.T. uit Bunnik, zou Dhondt een fatale klap hebben gegeven met een breekijzer.  

De twee worden door het OM verdacht van gekwalificeerde doodslag. Ze zouden de man hebben gedood om waardevolle spullen en geld buit te kunnen maken, of om te verhullen dat zij hem hadden beroofd. Daarnaast worden ze verdacht van een eerdere inbraakpoging bij Dhondt en van bedreiging van twee andere verdachten in de zaak. Naast de twee hoofdverdachten zijn twee medeverdachten uit Utrecht betrokken bij de overval. 

Het duurt nog maanden voor de zaak inhoudelijk kan worden behandeld. Dat zal waarschijnlijk pas komend najaar zijn. Over drie maanden is er daarom weer een tussenzitting, waarbij de laatste ontwikkelingen in de zaak worden besproken. De vier verdachten die bij de dodelijke woningoverval betrokken waren, blijven voorlopig vastzitten.

Op de website van RTV Utrecht is meer informatie te vinden over de zitting bij de rechtbank van deze week.