OM pleit voor celstraf en behandeling verdachte brute mishandelingen in Maarssen

RTV Utrecht meldt op haar website dat het OM pleit voor een celstraf van enkele maanden voor een 19-jarige jongen uit Maarssen. De jongen wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar samen met twee vrienden met geweld een scooter probeerde te stelen van een 16-jarige plaatsgenoot. Ook zou hij zich moeten laten behandelen voor agressie- en verslavingsproblemen. (Archieffoto ter illustratie).

Naast de beroving van een scooter is de Maarssenaar volgens de officier van justitie ook schuldig aan het aftuigen van een 72-jarige man in Maarssen-Dorp. In de Utrechtse rechtbank leek de jonge verdachte weinig schuldbewust en toonde hij nauwelijks berouw aldus het artikel op RTV Utrecht. Op 23 september vorig jaar liep een groep jongens en meisjes iets voor 22.30 uur het politiebureau binnen, omdat een vriend van hen op de Safariweg was mishandeld door drie jongens die zijn scooter probeerden te stelen. De jongens waren om hem heen gaan staan en twee van hen hadden hem geschopt en geslagen. Volgens getuigen liepen de drie verdachten met een tank lachgas en ballonnen rond toen ze op de jongen met de scooter afstapten en zochten ze gelijk ruzie.

Anderhalve maand later was het weer raak. Volgens het OM mishandelden de jongen en zijn toenmalige vriendin op 22 februari een 72-jarige man in de Breedstraat in Maarssen. In de rechtszaal vertelt de verdachte dat hij de fietser uit zelfverdediging heeft geslagen.

De officier van justitie eist acht maanden gevangenisstraf tegen de Maarssenaar, waarvan vier voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij zou zich moeten laten behandelen voor agressie- en verslavingsproblemen, anders zou er een grote kans op herhaling zijn. Voor het bezit van het verboden mes eist de officier een geldboete van 250 euro. De verdediging vroeg de rechtbank om de verdachte grotendeels vrij te spreken. Hij zou niet hebben meegedaan aan het schoppen en slaan van de scootereigenaar en voor dreigen met een mes zou te weinig bewijs zijn. De fietser in Maarssen-dorp zou zelf met agressief gedrag zijn begonnen. Volgens de advocaat zat zijn cliënt bovendien door de coronamaatregelen niet lekker in zijn vel en gaat het nu veel beter met hem. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Meer informatie over deze zaak vindt u op de website van RTV Utrecht.