Omleidingen en extra reistijd door wegwerkzaamheden

De gemeente werkt volop aan het onderhoud van de wegen en de infrastructuur. Dat levert volgende week door de hele gemeente wat omleidingen en/of vertragingen op. (Foto gemeente Stichtse Vecht

De gemeente werkt volop aan het onderhoud van de wegen en de infrastructuur. Dat levert volgende week door de hele gemeente helaas wat omleidingen en/of vertragingen op. Houd dus rekening met wat extra reistijd. Op de Korte Zuwe in Nieuwer Ter Aa, de Straatweg in Maarssen-Dorp, de Vogelweg in Maarssenbroek, Portengen in Kockengen en de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht gaat het om werkzaamheden aan het asfalt. Op de kruising Langegracht-Zandweg-Schoutenstraat in Maarssen-Dorp doen we onderhoudswerkzaamheden aan een zinker.

Maarssen-Dorp: Straatweg op 25 en 26 oktober

Maandag 25 en dinsdag 26 oktober wordt op de Straatweg tussen huisnummer 30 en de rotonde bij de Binnenweg (bij de brandweer) een deel van het fietspad en een halve rijbaan afgezet. Voor het verkeer op de rijbaan wordt een om-en-om-regeling ingesteld. Fietsers worden ter hoogte van Straatweg nummer 30 begeleid naar het fietspad aan de overzijde van de weg. Tot aan de rotonde zullen de fietsers gebruik moeten maken van het fietspad in tegengestelde richting. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken wordt er gewerkt tussen 9:00 en 15:00 uur.

Maarssen-Dorp: kruising Langegracht-Zandweg-Schoutenstraat van 25 t/m 27 oktober

Vanaf maandag 25 tot en met woensdag 27 oktober is de kruising Langegracht-Zandweg-Schoutenstraat in Maarssen-Dorp afgesloten omdat we onderhoudswerkzaamheden verrichten aan de zinker (transportleiding voor afvalwater) die onder de Vecht doorloopt. De afsluiting is steeds van 7:00 tot 17:00 uur, na 17:00 uur is de weg weer open.

Parkeren

Houd er rekening mee dat auto’s die tijdens de werkzaamheden op de Langegracht en de Zandweg geparkeerd zijn niet verplaatst kunnen worden.

Omleiding

Voor autoverkeer wordt een korte omleiding ingesteld. Die wordt met borden aangegeven. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren.

Nieuwer Ter Aa: Korte Zuwe van 25 t/m 27 oktober

Van maandag 25 tot en met woensdag 27 oktober voeren we asfaltwerkzaamheden uit aan de Korte Zuwe in Nieuwer Ter Aa.  Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken wordt het werk uitgevoerd in 2 fases. Op 25 en 26 oktober sluiten we de Korte Zuwe en de T-splitsing met de Bosduik en de Ter Aase Zuwe af, op 27 oktober het kruispunt van de Korte Zuwe met de OUkoop, Oud Aa en de Kerklaan.  Voor elke fase zijn er verschillende omleidingen voor doorgaand verkeer. Die worden met borden aangegeven. Voor bestemmingsverkeer blijven de woningen/bedrijven bereikbaar.

Maarssenbroek: Vogelweg van 27 t/m 29 oktober

Van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 oktober wordt op de Vogelweg in Maarssenbroek de buitenste rijbaan aan de kant van Zwanenkamp afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de in-/uitrit van de Haarrijnweg tot aan de in-/uitrit van Zwanenkamp. Ook wordt er gewerkt in de nabijheid van de bushalte Spechtenkamp/Zwanenkamp.

Bereikbaarheid Zwanenkamp

Verkeer richting de Zwanenkamp wordt omgeleid via de Vogelweg. Verkeer dat de wijk verlaat, kan wel zowel linksom als rechtsom uitrijden

Loenersloot: Rijksstraatweg op 27 oktober

Woensdag 27 oktober is de Rijksstraatweg afgesloten vanaf de N201 tot aan de T-splitsing met de Slotlaan. De werkzaamheden starten om 10:00 uur en zijn rond 15:00 uur weer afgerond. Gedurende de werkzaamheden is er een omleidingsroute ingesteld over de A2 via Abcoude en Baambrugge. Doorgaand verkeer wordt verzocht om de omleidingsroute te volgen. De woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Kockengen: Portengen op 28 oktober

Donderdag 28 oktober sluiten we Portengen in twee fasen af tussen 6:30 en 17:00 uur.  We doen eerst het stuk vanaf de rotonde met de Provincialeweg N401 tot aan de T-splitsing met de Industrieweg. Als fase 1 klaar is verplaatsen de werkzaamheden zich naar de T-splitsing met de Nijverheidsweg tot aan het kruispunt met de Portengense Zuwe. Ook dat stuk wordt dan afgesloten. Het industrieterrein blijft bereikbaar. De route wordt met borden aangegeven.

De omleiding voor doorgaand autoverkeer loopt via de Portengense Zuwe, Breukelerwaard, Provincialeweg N401 en vice versa en wordt ook met borden aangegeven. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen de werkzaamheden passeren.

Kleinere werkzaamheden

Er worden in deze week ook nog wat kortdurende kleine reparaties uitgevoerd. Daar wordt het verkeer begeleid door verkeersregelaars.

Meer over werkzaamheden

Wil je meer weten over deze of andere werkzaamheden in Stichtse Vecht? Kijk dan op stichtsevecht.nl/wegwerkzaamheden.