Ondernemers op bezoek bij metaalbedrijf Qumey in Maarssen

Een kijkje in de keuken bij Qumey, daar zeiden zo’n 50 leden van Ondernemersvereniging Stichtse Vecht (OVSV) donderdag 17 november geen nee tegen. Het constructiebedrijf in Maarssenbroek, tevens OVSV-lid, opende voor zijn medeondernemers de deuren van zijn nieuw gebouwde bedrijfspand aan de Handelsweg.  (Tekst en foto’s: Monique Linnemann Taal & Tekst).

Op het programma stond een rondleiding door het prachtige, nieuwe kantoorgebouw en de enorme productiehal van Qumey, waar in groten getale metaalconstructies van staal, RVS en aluminium tot stand komen. Wethouder Dick Polman van Economische Zaken was aanwezig om van de ondernemers hun reilen en zeilen te horen.   

Knap staaltje werk

Maar niet voordat gastheer Lex Meijers en zoon Mark de aanwezigen in woord en beeld meenamen door 55 jaar geschiedenis van het familiebedrijf. Beginnend bij de eerste paal, toen Lex Meijers nog een klein jongetje was, via grotere opdrachten en bijbehorende huisvesting, naar meer specialisaties en nieuwe branches tot een gerenommeerd staalbewerkingsbedrijf met opdrachten van onder meer ProRail, Strukton, Eneco en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Een bedrijf dat bovendien een eigen opleiding startte, waaruit het zo nu en dan nieuwe medewerkers put. 

Onder leiding van bedrijfsleider Arjan Pennewaard, Lex Meijers en zonen Mark en Roland konden de OVSV-leden in groepjes mee langs het werkveld. Met name het constructiewerk in de productiehal maakte grote indruk, aldus de aanwezigen. Want hoe vaak zie je waar de basis gelegd wordt voor de fundering van windmolens, perronoverkappingen, verbindingsstukken van oliepijpen, leuningwerk voor spoorbruggen en vele andere hekwerken, spoor- en brugconstructies in ons nationaal landschap?

Lex Meijers nam als dank voor de gastvrijheid een grote slagroomtaart in ontvangst, waarna de afsluitende netwerkborrel kon beginnen.