Ondernemers Stichtse Vecht barbecuen op Goudestein

Ondernemend Stichtse Vecht had er bij de traditionele barbecue vorige week duidelijk zin in; het terras bij het gemeentehuis in Maarssen stond gezellig vol met leden van de ondernemersvereniging OVSV en genodigden. Het weerzien na een warme zomer bracht weer de nodige inspiratie voor een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen. 

Nieuwe contacten leggen, oude contacten aanhalen. Daarvoor is jaarlijkse barbecue altijd heel nuttig. Zo ook deze keer, met aanwezigheid van wethouders Frank van Liempdt (Lokaal Liberaal, ruimtelijke ordening) en Dick Polman (D66, economie en duurzaamheid), Arjan Wisseborn (VVD, financiën), Karin van Vliet (Streekbelangen, werk en inkomen) en een ambtelijke afvaardiging.

Voorzitter Rijchart van Oord bevestigde in zijn speech de meerwaarde van de netwerkgelegenheid voor ondernemers en de gemeentelijke geledingen. Jos van Rooijen van zusterondernemersvereniging Lage Weide kreeg een speciaal welkom. Met het oog op mogelijk moeilijkere tijden in ondernemersland sprak Van Oord: “Liever een goede buur, dan een verre vriend.” Ook wethouder Polman onderstreepte het belang van elkaar spreken en zien. “We moeten begrijpen wat er speelt om ons waar nodig hard te kunnen maken voor onze ondernemers.” 

Bijzondere aandacht ging uit naar wisseling van de wacht op het pr-front. Na vijftien jaar verslag in woord en beeld van de OVSV-evenementen gaf tekstschrijver Olga Leever het stokje door aan Monique Linnemann van Monique Linnemann Taal & Tekst.  

De barbecue was als vanouds een gezellig en ongedwongen samenzijn met een goed verzorgd culinair arrangement. Daarbij maakte de 14-jarige, jongste ondernemer van de vereniging Nourdin Ramdan van N-ice aan de Vecht een opvallend entree. De ijsjes die hij vanuit zijn ijscokar serveerde vielen bij de aanwezigen goed in de smaak.