Ondernemers te gast bij familiebedrijf Baderie Smit

Een warm onthaal voor Ondernemersvereniging Stichtse Vecht bij Baderie Smit en Smit Installatietechniek op Lage Weide. De ondernemers waren donderdag 11 mei te gast bij de badkamer- en installatiespecialist om eens te horen en zien wat het familiebedrijf opbouwde, sinds ‘opa Smit’ in 1946 de zaak in Maarssen-dorp begon. (Op de foto mevrouw Smit, Willem Smit en Gerdine van Loon, bestuurslid OVSV)

In een zeer relaxte sfeer verzorgden Willem Smit – derde generatie sinds 2001 – en zijn team voor ruim veertig ondernemers een onderhoudend programma met een bedrijfspresentatie, rondleidingen en smakelijke hapjes.

“Het begon allemaal met loodgieterswerk en de verkoop van witgoed door mijn opa”, vertelde Willem Smit, die zich net als zijn opa gewoon loodgieter voelt. Driekwart eeuw later runt hij een gerenommeerd modern bedrijf dat – naast loodgieterswerk met eigen personeel – de mooiste badkamers ontwerpt en verkoopt, sanitair installeert voor zowel particulieren als grote woningbouwprojecten en woningen verduurzaamt. Dit laatste vanuit de franchisetak InstalCenter. Willem: “Denk daarbij aan warmtepompen, PVT-panelen, maar ook aan nieuwe duurzame badkamertoepassingen als waterontharders en de douche-wc – een in de wc geïntegreerd bidet.”

Het magazijn achter de showroom aan de Savannahweg was de plek om elkaar weer even te spreken. Een nieuw gezicht daarbij was voorzitter Ko van Oostrum van Ondernemersvereniging Kockengen, opvolger van Adrie de Lange. Ondertussen konden groepjes genodigden de showroom en het pand bezichtigen, waar ook Willems moeder nog kantoor houdt. Deskundig door haar jarenlange ervaring doet zij nog steeds de afhandeling van klachten. Ook zoon Berend werkt in het bedrijf en maakt zich op voor de opvolging van zijn vader.

Moeder Smit kreeg als dank voor de gastvrijheid een grote bos bloemen. De gasten gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag.