Ontdek de pracht van de geschiedenis tijdens Open Monumentendag in Stichtse Vecht

Op 9 en 10 september wordt ook in Stichtse Vecht de 37e editie van Open Monumentendag georganiseerd. Maar liefst vijftig monumenten in onze gemeente openen de deuren en nodigen mensen uit. De Historische Kringen van Breukelen, Loenen aan de Vecht en Maarssen organiseren de Open Monumentendag op verzoek van de gemeente Stichtse Vecht.

Zo opent bijvoorbeeld de Heilig Hartkerk in Maarssen-Dorp haar deuren op 9 september: 'Op 9 september 2023 is het weer Open Monumentendag. De H.Hart Kerk Maarssen is dan open voor bezoek van 11.00 uur tot 17.00 uur. De pracht van deze monumentale kerk is dan in alle rust te bewonderen en vrijwilligers van de Stichting `Vrienden H.Hart Kerk Maarssen staan klaar om vragen te beantwoorden. Onze vast beiaardier Wout van der Linden zal gedurende de dag regelmatig het carillon bespelen. Maar hij geeft ook een apart en gratis kort concert om 15.00 uur.! Hij speelt enkele werken van J.S.Bach.'

Open Monumentendag

Elk jaar, op de tweede zaterdag van september, vieren talloze landen over de hele wereld hun erfgoed tijdens de Open Monumentendag. Nederland is geen uitzondering en viert deze dag met trots en enthousiasme. Stichtse Vecht wordt daarin gezien als één van de meest betoverende en historisch rijke gemeente van Nederland. Op 9 en 10 september openen bijna 50 monumenten in Stichtse Vecht hun deuren en nodigen ze mensen uit om een reis door de tijd te maken.

Verken de geschiedenis

De Open Monumentendag is niet zomaar een evenement; het is een kans om de rijke geschiedenis van Nederland te verkennen en te begrijpen. Stichtse Vecht is doordrenkt met cultureel erfgoed en biedt daardoor op Open Monumentendag een gevarieerd programma voor jong en oud. Van rondleidingen tot boottochten, van wandel- en fietstochten tot schattenjachten, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor ieder wat wils

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger of gewoon op zoek bent naar een leuk uitje voor jezelf, gezin of familie, de Open Monumentendag in Stichtse Vecht heeft voor ieder wat wils. Stap terug in de tijd en belandt in de Stichtse Vechtse geschiedenis.

Samenwerking Historische Kringen

De organisatie van dit evenement op lokale bodem is te danken aan de nauwe samenwerking tussen de Historische Kringen van Breukelen, Loenen aan de Vecht en Maarssen. Op verzoek van de gemeente Stichtse Vecht organiseren zij dit weekend in september. De activiteiten worden gebundeld in een speciale bijlage die in in september in VARNWS als bijlage zal verschijnen.