Onveilig gevoel neemt toe in wijk Bloemstede Maarssenbroek

Nog niet eerder was er zo'n grote opkomst van bewoners bij de wijktafel in Bloemstede Maarssenbroek.  Bewoners geven aan zich 's avonds niet meer veilig te voelen in de wijk.  Reden is het openlijk dealen van drugs op verschillende plekken in de wijk.

Wijkcommissie Bloemstede hield dinsdagavond 6 december een speciale avond over veiligheid in de wijk. Dat dit onderwerp erg leeft onder de bewoners bleek wel uit de grote opkomst in bar Bloemstede.  Patricia Spiekerman van Weezelenburg van de wijkcommissie geeft aan:  'de wijkcommissie is weer nieuw leven in geblazen juist omdat er steeds meer bewoners aangeven zich niet meer veilig te voelen in hun wijk. Voor ons een reden om hier eens met elkaar verder over te praten'. 

In deze oudste wijk van Maarssenbroek is volgens de bewoners in toenemende mate overlast door drugsdealende jongeren. 'Ik zie elke avond dat er rond tien uur 's avonds bij mij voor de deur vanuit auto's gedeald wordt', aldus een bewoner.  Op de parkeerplaats bij de Wilde Wingerd, de basisschool in de wijk, en bij het spanningsgebouwtje van Stedin is veel activiteit vanuit auto's en met scooters, geeft een andere bewoner aan.

Of het echt om dealen gaat kan wijkagent Sander Favier niet bevestigen. Daarvoor, geeft hij aan, moet je echt op heterdaad de overdracht van drugs kunnen waarnemen. Wijkagent Favier roept de aanwezige bewoners op om wel altijd te blijven melden en eventuele kentekens aan de politie door te geven. Bewoners reageren daarop dat de politie niet snel verschijnt en als ze dan eindelijk komen de daders al lang weg zijn.  Volgens wijkagent Favier  worden alle meldingen verzameld  en mogelijke kenmerken zoals kentekens nagetrokken.  'Ook al ziet u ons niet, wij zijn wel degelijk met uw melding bezig', aldus de wijkagent. Een van de bewoners geeft  tot slot nog aan dat haar dochters van 14 en 18 niet meer 's avonds naar buiten kunnen door de onveilige situatie in de wijk. Voor de wijkcommissie reden genoeg om zich vol in te zetten en te zorgen dat iedereen zich snel weer veilig voelt in Bloemstede.