Opnieuw een ongeval aan het Zandpad in Breukelen

Breukelen – Het was weer raak bij het Zandpad. Gisteravond vond er een eenzijdig ongeval plaats met een auto. Er zijn geen gewonden gevallen. Het is het zoveelste ongeluk op de gevaarlijke weg.

Het ongeval gebeurde rond 7 uur ’s avonds bij het Zandpad in Maarssen. De bestuurder van de auto week uit voor een tegemoetkomende auto. De automobilist belandde vervolgens in het zachte gedeelte van de berm en botste tegen een stel bomen.

Er zijn geen gewonden gevallen. De automobilist was volgens de politie niet onder invloed. De bestuurder moest mee naar het politiebureau waar de toedracht van het ongeval verder werd onderzocht.

Gevaarlijke weg

De weg die door fietsers, wandelaars, automobilisten en vrachtverkeer wordt gebruikt, wordt gezien als gevaarlijk. Er hebben zich meerdere ongevallen in het verleden plaatsgevonden.

De gemeenteraad besloot daarop om de weg autoluw te maken. Het Zandpad zou worden ingericht als fietsstraat.

Fietsstraat nog ver weg

Dat besluit werd in 2018 genomen, maar halverwege 2021 is er nog steeds geen zicht op een startdatum van de werkzaamheden. De variant met rood asfalt met een klinkerstrook in het midden laat al jaren op zich wachten.

De gemeente Stichtse Vecht liet eerder weten: “'De projectuitvoering van de vervanging van de Vechtbrug en de aanleg van de fietsstraat worden afgestemd. Momenteel is nog geen zicht op deze afstemming en of de werkzaamheden al dan niet gelijktijdig kunnen plaatsvinden.” Volgens de gemeente lijkt het ‘onrealistisch’ dat er in 2021 nog ‘een schop in de grond gaat’ om de fietsstraat aan te leggen.

Meer lezen?


Meer nieuws