Burgemeester Ap Reinders roept iedereen op om mee te zwemmen

De burgemeester van Gemeente Stichtse Vecht, de heer Ap Reinders, roept in een voor Swim to Fight Cancer opgenomen filmpje alle inwoners van Stichtse Vecht op om mee te doen aan het grote zwem-evenement op 28 augustus. Hij benadrukt het belang van het evenement, wat als doel heeft zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

De gemeente is al jaren een grote ondersteuner van het evenement in de Vecht, dat dit jaar op 28 augustus  voor de derde keer plaatsvindt bij Boom en Bosch. Het terrein waar de Swim plaatsvindt is natuurlijk het prachtige oude gemeentehuis van Breukelen, nog steeds in het bezit van de Gemeente Stichtse Vecht.  De gemeente en de burgemeester voelen zich erg betrokken bij dit grootse evenement en verlenen dus ook graag hun medewerking en zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat het terrein er goed uitziet voor alle deelnemers en bezoekers.

Burgemeester Reinders is al de derde burgemeester van Stichtse Vecht die Swim to Fight Cancer een warm hart toedraagt. De eerste editie werd gesteund  door Marc Witteman, die ondanks zijn eigen ziekte met zoveel enthousiasme aanwezig was. Vervolgens in 2019 stond waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt klaar om medailles uit te delen aan alle zwemmers. Deze editie zal burgemeester Ap Reinders ook een rol op zich nemen en de Swim openen.

Inschrijven
Wil je ook nog meezwemmen? Kijk snel op onze site www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht en geef je op!  

Fight cancer
Fight cancer, een dochter van KWF, organiseert al jaren recreatieve zwem-events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight cancer. Hiermee hoopt Fight cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie. In 2018 vond het evenement voor de eerste keer binnen Stichtse Vecht plaats en sprongen 450 deelnemers de vecht in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. In 2019 hebben we het aantal deelnemers flink uitgebreid, er waren toen 550 volwassenen en 200 junioren die de afstand in het water aflegden.