Opruimactie (brom)fietsen Breukelen en Loenen aan de Vecht

De gemeente houdt in Breukelen en Loenen aan de Vecht acties om (brom)fietsen te verwijderen die onnodig lang stallingsplekken bezet houden. In de openbare ruimte mag je je (brom)fiets namelijk maar 14 dagen op dezelfde plek laten staan. Op (brom)fietsen waarvan het aannemelijk is dat ze er al langer staan is een waarschuwingslabel geplakt. (Foto Instagrampagina Handhaving Stichtse Vecht).

Zit er een label op jouw fiets? Neem hem dan weer in gebruik.

• Handhaving Stichtse Vecht

Verwijderen

Over 14 dagen bezoeken de BOA's weer de locaties waar op (brom) fietsen de labels zijn geplakt. Staan ze er nog? Dan volgt een nieuw label: 'Die krijgen een ‘Let op’-label. Daarop valt te lezen dat de (brom)fiets na 5 dagen verwijderd wordt. Vanaf 29 januari starten we met het weghalen,' aldus handhaving Stichtse Vecht. 

Depot

De verwijderde (brom)fietsen worden naar het depot in Maarssen gebracht. De eigenaar kan zijn/haar (brom)fiets daar binnen 13 weken weer ophalen tegen betaling van 35 euro.

Overlast van geparkeerde (brom)fietsen voorkomen

Fietsen en bromfietsen die achtergelaten worden, houden stallingsplaatsen bezet voor anderen en zorgen zo voor overlast. Daarom verwijdert de gemeente regelmatig (brom)fietsen die te lang blijven staan in de openbare ruimte. En dat geldt natuurlijk ook voor fietswrakken en voor (brom)fietsen die uitgangen, loop- of fietsroutes blokkeren. Acties als deze voeren we ook regelmatig uit op andere plekken in de gemeente. Samen houden we Stichtse Vecht schoon, heel en veilig.