Orange the World ook in Stichtse Vecht

Op 8 juni 2021 nam de raad de motie ‘Orange the World, Orange Stichtse Vecht’ aan. Daarin spreekt de raad uit dat zij vanaf 25 november 2021 als gemeente jaarlijks deel wil nemen aan de wereldwijde campagne Orange the World. Dit is een campagne tegen geweld tegen vrouwen. De campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december. 

Gemeente Stichtse Vecht: 'Om aandacht te vragen voor de campagne kleuren we 3 gemeentelijke gebouwen oranje. Te weten Boom en Bosch in Breukelen, het gemeentekantoor en gemeentehuis Goudestein in Maarssen. Ook zetten we de gemeentelijke (online) communicatiekanalen in voor deze campagne.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is de Orange the World campagne in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december. Dit zijn de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen. Ook Stichtse Vecht doet mee. In de bijgevoegde infosheets leest u meer over de campagne.