OSM'75 eerste voetbalvereniging in de regio met innovatief camerasysteem

OSM ’75 heeft een camerasysteem laten installeren op het hoofdveld van de club, hiermee kunnen wedstrijden worden uitgezonden en geanalyseerd. De club is hiermee de eerste club in de regio dat met een systeem als dit te werk gaat. (Foto-onderschrift: Het hoofdveld van OSM ’75 – Matthew Cumpson)

Innovatief camerasysteem

OSM ’75 heeft als eerste club in de Stichtse Vecht een camerasysteem van Usportfor aangeschaft. Het systeem filmt alle wedstrijden op het hoofdveld van de voetbalclub en kan deze zowel live uitzenden als opslaan om later terug te kijken. Het Usportfor systeem is in wezen vergelijkbaar met het concept van het in 2020 failliet gegaan VoetbalTV. Hoofdtrainer Leroy van Doleweerd is lang voorstander van het systeem geweest. Hij kan dankzij de camera’s alle wedstrijden van zijn elftal terugkijken. Hiermee kan hij patronen herkennen in het spel en deze overbrengen aan zijn spelers. Dit is goed voor de club zelf op een tactisch niveau, maar ook voor individuele spelers gunt het systeem de kans op zelfreflectie en zelfverbetering. Bewegingspatronen  

Winstmaker

Alexander de Mol, bestuurslid van OSM en binnen de club de leider van het project, ziet het systeem ook als een winstmaker voor de club. Wedstrijden van de club kunnen nu live worden uitgezonden, tijdens de uitzending kan de sponsorbebording langs het veld natuurlijk gezien worden. Ook is het mogelijk om een reclameoverlay in de uitzending te verwerken, nogmaals een bron van inkomsten voor de club, volgens De Mol een grote mogelijkheid voor de club.

Beelden eigendom van de club

Usportfor zal herinneringen op doen dragen van VoetbalTV, de samenwerking tussen de KNVB en Talpa dat in 2020 onder ging. Het grote verschil is dat de gefilmde beelden van Usportfor eigendom zijn van de club zelf, dat was bij VoetbalTV niet het geval. Dit geeft de clubs met het systeem veel meer mogelijkheden om privacywensen van spelers na te leven. Dit maakt Usportfor juridisch vele malen veiliger dan VoetbalTV dat was. De club heeft dan ook vertrouwen dat het systeem niet binnenkort weer weg zal zijn.

Flinke stap vooruit

Op het moment is het hoofdveld van de club niet vaak in gebruik. In de komende weken wordt een nieuwe mat op het veld gelegd en in de nabije toekomst wordt ook gewerkt aan het plaatsen van een tribune langs de lijn. Met deze ontwikkelingen én de nieuwe camera doet OSM een gooi naar een flinke stap vooruit. Het Maarssenbroekse elftal staat nog altijd bovenaan de Vierde Klasse en staat er dus goed voor om na de degradatie van vorig seizoen direct weer terug te klimmen naar de Derde Klasse. Komende zaterdag wordt middenmoter VVJ uitgenodigd naar het Fazantenkamp. Of de camera’s in gebruik worden genomen is nog onduidelijk. Maar voor een Maarssense voetballiefhebber is in ieder geval OSM ’75 een stuk beter te volgen.


Meer nieuws