ParkPodium Boom & Bosch meteen weer heerlijk op dreef

De eerste van zes muzikale zondagmiddagen in het Breukelse Boom en Bosch is een feit. Mede dankzij het aanvankelijk heerlijke zomerweer was het park afgelopen zondag goed gevuld met bezoekers die lang naar deze dag hadden uitgekeken.

De dansers en danseressen van Terpsichoré verzorgden als vanouds het eerste optreden, maar niet voordat locoburgemeester Frank van Liempdt het nieuwe seizoen geopend had. Onder de vele aanwezige ouders, oma’s en opa’s werd herhaaldelijk enthousiast geapplaudisseerd. Vooral de allerkleinsten stalen de harten van de bezoekers.

De Molukse band Maurice and Friends vulde na de pauze het podium. Vertrouwd terrein voor de drummer en bassist van de band, die hier tijdens het jubileumfeest in 2019 ook speelden. De band speelde heerlijke, herkenbare nummers waarop het publiek graag had gedanst. Helaas stonden de coronamaatregelen dat niet toe. Ging het laatste nummer rond 16.00 uur nog vergezeld van een zonnetje, enkele seconden later barstte de regen boven het park los en vluchtten de mensen naar huis of onder een parasol of tent. Desondanks was het volop genieten geweest van eindelijk weer eens een ParkPodium!

Ook zondag 1 augustus staan in de muziektent weer geweldige artiesten op het podium. Bootleg Betty bijt om 14.00 uur het spits af. Het Nijmeegse vijftal laat je alle hoeken van de rootsmuziek horen met een meerstemmige en eigentijdse mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll. Soulmachine volgt na de pauze om circa 15.15 uur. Soulmachine speelt alle soul- en funkhits nog zoals in de jaren 60, 70 en 80:  I’m a Soulman, I feel good en andere onvergetelijke hits van o.a. James Brown, Otis Redding, Aretha Franklin en Tina Turner. Deze 10-koppige soulformatie zet Boom en Bosch op z’n kop met vette funk en dampende soul.

Bezoekers worden bij binnenkomst gecontroleerd op een vaccinatiebewijs of coronatest en worden verzocht zoveel mogelijk te blijven zitten. Om tegengestelde voetgangersstromen te vermijden wordt het publiek na afloop bij de brandweerkazerne het park uit geleid.