ParkPodium ‘flabbergasting’ en ‘Vredenburgwaardig’

Hittegolf of niet, ParkPodium lokte zondag weer vele muziekliefhebbers uit de hele regio. De schaduw van hoge bomen in het park en een klein briesje zorgden precies voor het juiste klimaat om lekker te ontspannen. Voeg daarbij het professionele optreden van jazzmuzikanten Michael Varekamp en zijn band plús diva Machteld Cambridge en je hebt de ideale zomerzondagmiddag. (Tekst : Monique Linnemann - Foto’s : Lydia Zita Joy Fotografie)

Een trompet, klarinet, contrabas, een piano, drums en een paar gouden stemmen vanuit de muziektent. Het was genieten met een grote G in het centrum van Breukelen. De complimenten en enthousiaste reacties van het publiek over het hoge niveau van de muzikanten waren dan ook niet van de lucht. “Flabbergasting” en “Hiervoor zou ik zo een kaartje in TivoliVredenburg kopen”.  

Zanger en trompettist Michael Varekamp wordt ook wel de Nederlandse Louis Armstrong genoemd. Hij is overigens allang geen lid meer van The Collective, zoals hij de persuitingen corrigeerde. Met zijn band en special guest Machteld Cambridge bracht hij bekende nummers als The Sunny Side of the Street, This Masquerade, Oh Marie en Cheek to Cheek. En hoe toepasselijk was de meest opgenomen jazzhit allertijden Summertime (and the living is easy) van Ella Fitzgerald, en nu indrukwekkend gezongen door Machteld Cambridge. Groot applaus klonk er na de bassolo van Harry Emmery. En – het kon niet uitblijven – de artiesten ontvingen van het publiek na afloop een staande ovatie. Kortom: iedereen was het erover eens dat dit een fenomenaal concert was. 

De dagsponsor was deze zondag Klopper Aannemers Breukelen. De cateringwagen, met onder meer wijnen van Vechtstreek Wijnen, deed goede zaken met het mooie weer. Chris Dikker Hupkes van Vechtstreek Wijnen verzorgde daarnaast een lekkere hap bestaande uit pulled chicken met coleslaw en zelfgemaakte aioli. 

Zondag 21 augustus speciaal en extra lang programma, aanvang 12.00 uur

Het programma van zondag 21 augustus is gewijzigd: nóg meer muziek en vertier. Dit speciaal voor de Oekraïense vluchtelingen in Stichtse Vecht, op initiatief van een aantal Breukelse vrijwilligers. Stond oorspronkelijk een middag met heerlijke soul, funk, R&B, pop en rock op het programm, rondom de oude opzet zijn nu ook een geweldige Oekraïense dj en zangeres van de partij. Voor de kinderen zijn er spelletjes en een springkussen. 

12.00 uur inloop en start dj DI M Tori – electronica, house, indie dance 

12.30 uur singer-songwriter Teya Flow – (electronic) pop

13.30 uur Alex & Friends – soul, funk, pop – stilstaan is geen optie!

15.15 uur David Dam – R&B, soul, rock – het dak gaat eraf!

16.15 uur Dj DI M Tori 

17.00 uur einde 

Laatste ParkPodium op 4 september
Na dit bijzondere, eenmalige programma sluit ParkPodium het seizoen af op zondag 4 september vanaf 14.00 uur. Op zondag 28 augustus is er in verband met de lokale sponsoractie Swim to Fight Cancer geen parkconcert. De ParkPodium-concerten zijn gratis toegankelijk. Op het terrein zijn een cateringwagen en een foodtruck aanwezig. 

Het volledige programma is te vinden op www.parkpodium.nl/programma