Participatieplatform voor project Toekomst N201

In de derde fase van het project Toekomst N201 maakt de provincie Utrecht gebruik van een digitaal platform om reacties op de plannen op te halen en van commentaar te voorzien. Het project betreft het toekomstbestendig inrichten van het Utrechtse deel van de N201, tussen Amstelhoek en Vreeland. Doel is om de leefbaarheid, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid te verbeteren.

Naast de inzet van een digitaal participatieplatform zijn er vier inloopbijeenkomsten georganiseerd om bewoners, weggebruikers en andere geïnteresseerden te informeren over de plannen en te vragen wat ze ervan vinden.

Interactief digitaal platform

Vanaf 20 mei 2022 is alle informatie over de plannen van het project Toekomst N201 te vinden op een interactief digitaal platform  externe link. Tot en met 23 juni 2022 kunnen bewoners, weggebruikers en andere betrokkenen hun vraag of reactie achterlaten. Na 23 juni worden de vragen en reacties door de provincie voorzien van commentaar en meegenomen bij de verdere uitwerking van de plannen. Het platform is breed onder de aandacht gebracht bij allen die al langer bij het participatietraject betrokken zijn.

Vier inloopbijeenkomsten op locatie

Naast het digitale platform zijn er ook vier inloopbijeenkomsten waarin betrokkenen in gesprek kunnen gaan over de plannen en hun reactie kunnen geven. De bijeenkomsten in Mijdrecht en Loenersloot vonden plaats op resp. 23 en 24 mei, de bijeenkomsten in Vreeland en Vinkeveen vinden plaats op resp. 2 en 7 juni. Informatie erover is te vinden op www.toekomstN201.nl externe link

Besluitvorming in november 2022

Het project Toekomst N201 is gestart in 2017. De provincie Utrecht verwacht dat Provinciale Staten in november 2022 een definitief besluit nemen over de voorgestelde wegaanpassingen. In de periode daarna kan de voorbereiding van de uitvoering van start. Meer achtergrondinformatie over het project is te vinden op www.toekomstN201.n


Meer nieuws