Peter Gillis (en Nicole) zaterdag in Bisonspoor

Multimiljonair Peter Gillis en zijn vriendin Nicole Kremers komen deze zaterdag naar Maarssen voor een signeersessie in Primera Bisonspoor. De ‘brutaalste ondernemer van Nederland’ neemt tevens zijn Rolls-Royce, (die met toestemming van de gemeente) midden op het marktplein wordt geparkeerd, mee.

Peter Gillis is te zien in zijn eigen succesvolle realityserie Familie Gillis: massa is kassa. Hij werd bekend door zijn aankoop van dure auto’s, jukeboxen en zijn dertig jaar jongere vriendin en zijn veelbesproken vakantieparken. 

Zaterdag komt hij naar Bisonspoor ter promotie van zijn biografie. Schrijver Mark Koster volgde vijf jaar de familie Gillis en werkte aan het boek. Hierin is te lezen hoe de ondernemer - ooit een jongetje dat thuis geen eten kreeg - uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest. De biografie is het levensverhaal van een vrolijk-impulsieve ondernemer en een keiharde zakenman die vanuit niets een imperium wist op te bouwen. 

Ronald de Beer, ondernemer van onder meer Primera Bisonspoor, had contact met de uitgever van het boek. “Deze leek het erg leuk om drie winkels van ons te komen bezoeken op een dag”, aldus De Beer. “’Massa is Kassa’, aldus de woorden van de uitgever van Peter. Zo gezegd zo gedaan. Wij starten dus 12.00 uur in Maarssen (tot 13:00 uur), daarna zijn we om 14.00 uur in Hilversum en we eindigen 16.30 uur in Soest.”

De Beer, die het boek inmiddels gelezen heeft, merkt wel bij het lezen het stemmetje van Frank Lammers (bekend van de voice-over van de serie en de Jumbo reclame) steeds in je hoofd op duikt. “De biografie van de brutaalste ondernemer spreek mij wel aan. Knap te zien wat Peter allemaal bereikt heeft en waar hij de energie voor heeft.  Een bericht op Facebook gaf in zeer korte tijd al meer dan honderd reacties. Mensen die fan zijn en het gaaf vinden dat hij komt, willen met ‘hatseflats’- een van Peters uitspraken - graag op de foto. Afgelopen week kreeg De Beer ook het het aanbod om de hele dag met Peter en Nicole mee te rijden in de Rolls, de duurste taxi van Nederland is geregeld met Peter achter het stuur! Daar wordt je toch Foxwild van!

Gillis is tussen 12.00 en 13.00 uur in de Primera in Shopping center Bisonspoor in Maarssen.  Het boek kost 19.95 euro. Gillis schrijft er zaterdag naar wens een persoonlijke boodschap in.