Petitie pont bij Nieuwer ter Aa goed voor 5000 handtekeningen

De petitie 'De pont bij Nieuwer ter Aa moet blijven' loopt als een tierelier. Inmiddels zijn er meer dan 5000 handtekeningen opgehaald. 

Inwoners, actiegroep, gemeenteraad, gemeentebestuur en Provincie trekken samen op met als doel de eeuwenoude verbinding in stand te houden of te laten vervangen door een goed alternatief. Door middel van een filmpje vroeg wethouder Veneklaas (CDA) eerder aandacht voor deze situatie:

Ook het actiecomité liet aan de hand van een filmpje zien dat het beoogde besluit de situatie onveiliger maakt:

Minister Harbers staat - ondanks de nodige kritiek van diverse partijen en inwoners - achter het advies van Rijkswaterstaat en lichtte in een brief toe dat uiterlijk 31 december 2022 de pont al uit de vaart wordt genomen. Daarmee ontstaat de uitzonderlijke situatie dat vanuit Den Haag een besluit wordt doorgedrukt, waar niemand zich lokaal en regionaal achter kan scharen. De gemeente wil dan ook op korte termijn in gesprek met de minister om uit deze impasse te komen. Het geluid uit Stichtse Vecht en de Provincie is duidelijk: 'De veerpont moet blijven.'

Vorige week heeft er tussen Rijkswaterstaat, gemeente en het actiecomité en gesprek plaatsgevonden. Rijkswaterstaat heeft - gezien de druk van alle kanten - ingestemd met het kijken naar de aangedragen argumenten. De komst van een fietsbrug wordt nog steeds als een goed argument gezien, mits de pont pas uit de vaart gaat na realisering van een dergelijke nieuwe verbinding. RTV Utrecht ging na de meivakantie een kijkje nemen bij de veerpont en ging in gesprek met inwoners, actiecomité en wethouder Veneklaas: