Pim van Rossum lijsttrekker CDA Stichtse Vecht

CDA-raadslid Pim van Rossum is unaniem door de CDA leden benoemd tot lijsttrekker van het CDA Stichtse Vecht. Dit gebeurde in de ALV van 24 november die in het teken stond van de vaststelling van de kandidatenlijst.

Huidig raadslid Sarah van Lindenberg-Hess staat op nummer 2 en nieuwkomer Ruud Niens staat op nummer 3, gevolgd door wethouder Hetty Veneklaas. Afdelingsvoorzitter Elles van Ark laat weten dat het CDA blij is met de mix van ervaren raadsleden en nieuwe kandidaten: “We zijn enorm blij dat we ook nu weer een mix van jong en oud hebben op onze lijst. Pim van Rossum heeft ook afgelopen jaren bewezen dat hij er echt voor de inwoners is, veel daadkracht heeft en het geluid van het CDA zeer goed kan vertegenwoordigen”.

Van Rossum heeft zin om aan de slag te gaan: “Ik ben vereerd met de steun van de leden en het bestuur om lijsttrekker te mogen zijn. Ik ga mij er voor in zetten om, samen met de fractie, te doen wat er door inwoners gevraagd wordt: meer woningen, een gezonde begroting, open communicatie en een gemeente die inwoners niet laat vallen als dat dreigt te gebeuren. Ik heb er enorm veel zin in!”.

De CDA lijst heeft in totaal 26 kandidaten. CDA -Tweede Kamerlid Derk Boswijk uit Kockengen staat op nummer 26 als lijstduwer. De huidige fractievoorzitter Klaas Overbeek, sinds 2014 actief in de gemeenteraad als commissielid en daarna raadslid, keert niet terug in de raad. Hij kiest voor een betere werk-privé balans en meer tijd voor zijn gezin. In de ALV van donderdag 28 oktober heeft het CDA ook haar verkiezingsprogramma vastgesteld. Dit programma is samen met de kandidatenlijst te bekijken op de website van het CDA Stichtse Vecht: www.cdastichtsevecht.nl