Plantenasiel PlantvoorPlant winnaar Groene Lintje Stichtse Vecht 2021

Donderdagavond 28 oktober is de winnaar bekend gemaakt van de verkiezing van het Groene Lintje in Stichtse Vecht. De feestelijke uitreiking vond plaats bij biologische boerderij Hof van Gunterstein in Breukelen. Wethouder Arjan Wisseborn was aanwezig om het Groene Lintje op te spelden bij de winnares Margot Aler, initiatiefneemster van PlantvoorPlant.

De verkiezing van het Groene Lintje is georganiseerd door GroenLinks Stichtse Vecht. Uit de lijst van 20 aanmeldingen werd Plantenasiel PlantvoorPlant gekozen als winnaar. De twee andere genomineerden waren Stichting Groen! en Moestuin Vrijhof Oostwaard.  

PlantvoorPlant is een groen initiatief waarbij verlepte, te groot geworden of ongewenste planten gedoneerd en geadopteerd kunnen worden. Met de adoptieopbrengsten worden nieuwe bomen aangeplant. Het plantenasiel bevindt zich in het MEC Maarssen en is iedere woensdag geopend.

Na afloop van de prijsuitreiking werden er volop ervaringen uitgewisseld. Ook ontstonden er onder het genot van een drankje weer ideeën voor nieuwe groene initiatieven in Stichtse Vecht, met als thema #samenverduurzamen!

Winnaar en genomineerden: van harte gefeliciteerd!