Politie betrapt dronken bestuurders

De politie van Stichtse Vecht heeft afgelopen vrijdagavond een man en vrouw aangehouden die allebei dronken achter het stuur zaten meldt RTV Utrecht. Beiden hebben naast een straf in het vooruitschiet een rijverbod ontvangen. Het rijverbod is direct ingegaan. 

Het duo werd betrapt door het preventieve cameratoezicht; beide bestuurders stapten zwalkend een auto in waarna agenten op pad gingen. Na het staande houden van de auto door de politie werd de bestuurder onderworpen aan een blaastest: 640 ug/l, bijna drie keer zoveel als de alcoholhoeveelheid die is toegestaan. De politie besloot haar rijbewijs in te nemen. Daarnaast kregen zij en haar bijrijder een rijverbod. Omdat de dienstdoende agenten het vermoeden hadden dat de twee toch verder zouden rijden, werd hun auto in de gaten gehouden. Hun voorgevoel bleek te kloppen: op een gegeven moment was deze auto weg. Hierdoor werd er opnieuw uitgekeken naar het voertuig.

De man in kwestie was - ondanks zijn rijverbod - achter het stuur gekropen en bleek bij de blaastest bijna 3,5 keer teveel alcohol te hebben gedronken. "Heel onhandig", vertelt een agent op Instagram hierover. "Beiden hadden ook superveel gedronken, dus heel gevaarlijk om dan in de auto te stappen."Zowel de man als de vrouw zijn hun rijbewijs voorlopig kwijt meldt RTV Utrecht.