Politie zoekt getuigen in onderzoek naar overleden man

De politie is op zoek naar inwoners die meer weten over de overleden man die zondagmiddag door een voorbijganger werd gevonden in het water aan de Maarssenbroeksedijk in Utrecht. De politie maakte maandag bekend dat het gaat om een 56-jarige man uit Maarssen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak. 

Zo'n 24 uur voordat de dode Maarssenaar gevonden werd, had de man voor het laatst contact met iemand. Zo blijkt uit onderzoek van de Politie Midden-Nederland. Woordvoerder Hoonhout: "In de periode tussen dat contact en de vondst van het lichaam is mogelijk van alles gebeurd wat onze puzzel compleet kan maken," meldt RTV Utrecht op haar website. 

Oproep

Of het om zelfmoord, een ongeluk of een misdrijf gaat, weet de politie niet. "Dat is ingewikkeld om nu al te zeggen. Wij hebben in ieder geval nog niet een aanwijzing om uit te gaan van een misdrijf. Ook omdat de overleden man geen enorme verwondingen aan zijn lichaam had. Om dat helemaal uit te sluiten, moeten we eerst alle feiten op tafel hebben. Daarom doen we ook een oproep aan voorbijgangers, en anderen die mogelijk informatie hebben, zich te melden bij ons,' meldt RTV Utrecht op haar website. 

Signalement

De overleden man werd zondagmiddag rond half drie gevonden in het water aan de Maarssenbroeksedijk. Getuigen die hem tussen tussen 12 uur ’s nachts en het tijdstip van vinden zagen of meer weten, mogen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) contact opnemen met de politie.Volgens het signalement gaat het om een 56-jarige man met een lichte huidskleur en kort, donker haar. Hij droeg een grijs T-shirt, een donkerkleurig vest met capuchon en een donkere trainingsbroek met daaronder ook donkerkleurige schoenen.