Politiek wil toegankelijkheid openbare ruimte verbeteren en pleit voor onderzoek

Tijdens de begrotingsraad van aanstaande dinsdag 7 november dient CDA gesteund door Lokaal Liberaal, PvdA, Nieuw Links en Samen Stichtse Vecht een motie in met als doel een onderzoek naar het toegankelijker maken van de openbare ruimte. Dit naar aanleiding van landelijke media aandacht over de toegankelijkheid van gemeentelijke begraafplaatsen in Stichtse Vecht. (Archieffoto ter illustratie)

De partijen in een korte toelichting bij de motie: ‘De begroting 2024 heeft als ambitie om inclusie onderdeel te laten zijn van onder andere te ontwikkelen beleid en projecten binnen de gehele organisatie en over alle domeinen. Het is van belang om toegankelijkheid en daarmee inclusie breder te benaderen dan alleen de begraafplaatsen en dus te kijken naar de gehele openbare ruimte.’

De partijen willen dat er in het eerste kwartaal van 2024 samen met de organisatie Groen & Handicap en het Platform Gehandicapten Stichtse Vecht een onderzoek komt welke mogelijkheden er zijn om de openbare ruimte toegankelijker te maken, te beginnen bij de begraafplaatsen in Stichtse Vecht. Daarnaast willen partijen dat ‘het denken in inclusieve toegankelijkheid’ nog verder binnen de ambtelijke organisatie wordt ontwikkeld door ‘domein overstijgend’ te werken.

De begrotingsraad wordt dinsdag 7 november aanstaande gehouden en wordt inclusief interviews en duiding door RTV Stichtse Vecht vanaf 19.00 uur live uitgezonden op het TV-kanaal en de online stream.