Pontonbrug in Maarssen verdwijnt

De tijdelijke brug in Maarssen-dorp gaat woensdag 30 maart weg. De direct aanwonende bewoners en winkeliers zijn hierover via een brief geinformeerd.Zeker een week lang is dan alleen de Termeerbrug de mogelijkheid om aan de overkant van de Vecht te komen. Centrum manager Frits Mulder laat namens de bewoners en winkeliers weten zeer boos te zijn over deze situatie. 

Frits Mulder is namens de ondenemers van Maarssen-dorp aanspreekpunt tussen de ondernemer en de gemeente. Mulder geeft aan: 'de communicatie was echt droevig hierover, afgelopen donderdag zijn slechts een klein aantal bewoners en ondernemers op de hoogte gebracht. We zijn dan ook echt heel boos!' Gemeente Stichtse Vecht was op moment van publiceren niet meer bereikbaar voor commentaar. In een vervolg artikel zal de gemeente om reactie gevraagd worden.

Op last van Waternet moet het ponton weg omdat vanaf 01 april de vaarroute weer open moet zijn. De gerenoveerde Evert Stokbrug wordt deze week geplaatst maar alvorens in gebruik te nemen wordt er minstens een week mee getest. De formele opening staat op 09 april. Tot die tijd is het omlopen via de Termeerbrug.