[Update] Putdeksel mysterie in Stichtse Vecht

De afgelopen weken worden er steeds vaker putdeksels gestolen in Stichtse Vecht. De gemeente vraagt inwoners alert te zijn en actie te ondernemen in vorm van contact op te nemen met politie en / of gemeente. Met name in Maarssen, Breukelen, Loenersloot en Nieuwer ter Aa werden 17 putdeksels, 29 goten en 15 kolkdeksels gestolen. (Foto website gemeente Stichtse Vecht).

Putdenksels zijn gemaakt van gietijzer en vanwege de schrootprijzen zijn ze in trek bij dieven. Dat is niet alleen in Stichtse Vecht; het geldt ook voor de rest van Nederland en zelfs de wereld.  De gemeente vraagt een put zonder deksel te melden bij de gemeente en de politie te bellen bij het zien van een diefstal. Burgemeester Reinders op social media: 'Te gek voor woorden, maar het gebeurt. Opgelet dus!'

Guituige?

Ben je getuige (geweest) van de diefstal van een putdeksel of heb je meer informatie die kan helpen bij het oplossen van de diefstallen? Meld dit dan bij de politie via 0900 8844. Meld je het liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem.

Melding doen van put zonder deksel

Kom je op straat een put zonder deksel tegen, maak dan een melding via de Fixi-app of via Stichtsevecht.nl/melding. Om ongelukken te voorkomen, plaatst de gemeente zo snel mogelijk een nieuwe putdeksel.


Meer nieuws