PvdA geeft kinderen een prentenboek

Doe mee en geef Max en de Maximonsters aan een kind

• PvdA Stichtse Vecht

PvdA raadslid Sophia Jeddaoui roept inwoners op mee te doen aan de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. De partij geeft zelf aan kinderen van groep 1 tot en met 3 van de Kameleon, de Tweemaster en Flambouw in Nigtevecht een exemplaar van Max en de Maximonsters.

“De laatste vijf jaar zijn onze kinderen 40% minder tijd gaan besteden aan lezen! Als je als kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in je kamer hebt, krijgt lezen eerder een vaste plaats in je leven. Zeker als je daaruit wordt voorgelezen,” aldus Jeddaoui. 

Al jaren steunt boekhandel Marinus van Kralingen in Breukelen de campagne: “Dit jaar kun je bij ons voor slechts €2,50 het prachtige prentenboek Max en de Maximonsters geven aan je eigen of een ander kind. Het is mooi dat scholen en ook de lokale politiek dit oppikt zodat we met elkaar lezen bij onze jeugd op de agenda zetten."

PvdA Commisielid Josriska Selser leest het prentenboek voor aan de kinderen van de Kameleon in Maarssenbroek

Goed voorbeeld / gratis boeken verstrekt door PvdA
Om het goede voorbeeld te geven, geeft de PvdA Stichtse Vecht deze week alle kinderen van groep 1 tot en met 3 van basisschool de Kameleon in Maarssenbroek en basisscholen de Tweemaster en Flambouw in Nigtevecht een exemplaar van Max en de Maximonsters. Sophia Jeddaoui en commissielid Joriska Selser gingen de boeken vandaag bij de Kameleon brengen en lazen de kinderen voor. 

De scholen zijn er maar wat blij mee. “Op de Kameleon besteden wij extra veel aandacht aan lezen. Lezen is de basis van al het leren. Door deze actie zorgen we ervoor dat boeken direct beschikbaar zijn voor onze kinderen. We hopen dat het boek thuis veel (voor)gelezen zal worden”, aldus Karin Hulzebos, directeur van de Kameleon. Remko van der Heijden directeur van de scholen in Nigtevecht kan dat alleen maar beamen. “Voorlezen prikkelt de fantasie. Door samen in een verhaal te duiken leren ze nieuwe en onbekende dingen kennen.”