PvdA Stichtse Vecht start meldpunt energiearmoede

De PvdA gaat in Stichtse Vecht zelf onderzoek doen naar energiearmoede. Inwoners die (te) veel geld kwijt zijn aan hun energierekening worden opgeroepen zich te melden bij een speciaal meldpunt. 

PvdA raadslid Sophia Jeddaoui: “We willen daarmee drie dingen bereiken. In de eerste plaats: het probleem in kaart brengen. In de tweede plaats gaan we waar mogelijk individuele inwoners advies geven en tenslotte gaan we met de feiten op zak voorstellen doen om aan het fenomeen energiearmoede een einde te maken.” 

Steeds meer Nederlandse huishoudens hebben moeite om hun energierekening te betalen. Dat gaat de komende maanden weer pijnlijk duidelijk worden, als het buiten kouder wordt en de dagen weer korter zijn. Volgens een groot onderzoek in het Whitepaper van TNO leven in Nederland anderhalf miljoen mensen in energiearmoede. Dat zijn vooral mensen met een laag inkomen. De gasprijs gaat volgens het CBS waarschijnlijk de komende jaren flink stijgen, dus de energiearmoede zal ook blijven toenemen. 

De PvdA maakt zich daarover zorgen. We spreken tegenwoordig van energiearmoede als een huishouden 8% of meer van het besteedbare inkomen aan de energierekening kwijt is. Wij vinden dat dat niet kan: energiearmoede in een steenrijke gemeente als Stichtse Vecht. Maar we weten dat het wel bestaat. Mensen die om vier uur ’s middags de verwarming uit moeten doen en om acht uur in bed gaan liggen, omdat het anders te duur is. Het alternatief, schulden maken is ook niet aantrekkelijk. 

Sophia Jeddaoui hoopt dat alle inwoners van Stichtse Vecht, die moeite hebben de rekening voor gas en stroom te betalen zich melden op https://stichtsevecht.pvda.nl/ Met uw hulp zullen wij een vuist maken tegen energiearmoede.” 


Meer nieuws