PvdA: ‘Wijs een locatie aan voor opvang van vluchtelingen’

Het hangt al een tijdje in de lucht maar de PvdA wil dat Stichtse Vecht een concrete bijdrage gaat leveren aan de opvang van vluchtelingen: ‘Wijs een locatie aan waar 50 tot 75 vluchtelingen tijdelijk opgevangen kunnen worden.’ Door middel van een motie in de raad van 17 mei wil de PvdA dat de gemeenteraad hierover daadkracht toont.

Lukas Burgering van de PvdA: ‘ Staatssecretaris Van der Burg van Justitie en Veiligheid heeft in antwoord op Tweede Kamervragen op 11 mei 2022 aangegeven dat de huidige situatie - waar vluchtelingen in Ter Apel opgevangen moeten worden zonder dak boven het hoofd - ongewenst en ongepast is. De staatssecretaris doet een beroep op gemeenten om ruimte te faciliteren.’

De PvdA motie die tijdens de raad van 17 mei zal worden behandeld, roept het college op om onmiddellijk een locatie aan te wijzen waar 50 tot 75 vluchtelingen tijdelijk kunnen worden opgevangen. Daarbij moeten maatregelen worden getroffen om de overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. De PvdA denkt aan een sporthal of een leegstaand kantoorpand als tijdelijke noodopvang van vluchtelingen. Het is aan de raad van Stichtse Vecht of deze opdracht door het college van B&W zal moeten worden uitgevoerd. 

De behandeling van de motie vindt plaats in de raad van 17 mei aanstaande. Het programma Rondom de Raad van RTV Stichtse Vecht zendt deze hele vergadering (vanaf circa 19.10 uur) inclusief interviews en duiding uit op haar televisiekanaal en online stream. online stream.