Raadslid Mieke Hoek is lijsttrekker 50PLUS partij Provinciale Staten

‘Inmiddels voor de vierde keer op rij ben ik de lijsttrekker voor de 50PLUS partij geworden bij de aankomende Provinciale Staten verkiezing’ zegt Mieke Hoek met trots. Op woensdag 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen in onze provincie. Wat beweegt haar om dit te ambiëren?

Mieke Hoek is in Stichtse Vecht vooral bekend door haar raadswerk en fractievoorzitterschap bij de lokale partij Het Vechtse Verbond. Inmiddels alweer 12 jaar geleden kwam daar het werk voor de Provinciale Staten bij doordat Jan Nagel, medeoprichter van 50PLUS, haar vroeg om zich verkiesbaar te stellen als Statenlid.

Wat Mieke Hoek aangeeft is dat het een meerwaarde heeft om als raadslid ook in de provincie actief te zijn. Zelf zegt ze daarover: ‘veel raadsleden zien de Provinciale Staten als een abstract gebeuren, maar het is juist een orgaan met veel invloed, denk bijvoorbeeld aan wel of geen windmolens, of aan de maximale lengte van vaartuigen door onze Vecht. Daarin praat ik direct mee en kan invloed uitoefenen’.

Inmiddels gaat de uit Vreeland afkomstige Mieke Hoek voor de vierde keer op rij een periode aan als Statenlid. Wat beweegt iemand die al langere tijd met pensioen is om deze drukke werkzaamheden als raadslid en Statenlid te blijven doen? Lang nadenken over het antwoord hoeft Mieke Hoek niet: ‘Omdat het mijn passie is, ik sta graag met mijn beide benen in de samenleving en heb een nog altijd prima werkend brein. Ik voel mij de verbinder tussen gemeente en provincie. En daar geniet ik van!’.