[Regio]: Fietsers proeven van Woerdense streekproducten in vier nieuwe fietsroutes

Woerden Marketing heeft in samenwerking met online fietsrouteaanbieder Fietsnetwerk.nl vier authentieke fietsroutes gelanceerd rondom Woerden, hoofdstad van het Groene Hart. De fietsroutes zijn ontworpen om fietsers te laten kennismaken met het boerenlandleven en de streekproducten waar de regio bekend om staat, zoals fruit, groenten, maar vooral: kaas.

Fietsend langs streekproducten

De nieuwe fietsroutes, variërend van 26 km tot 38 km, bieden fietsers de mogelijkheid om dit typisch Hollandse gebied te leren kennen. Woerden vormt als hoofdstad van het Groene Hart het centrale punt van de fietsroutes. De stad staat bekend als een echte boerenmarktstad vanwege het ruime aanbod aan streekproducten op de boerenmarkt.

Rondom Woerden wordt vooral veel kaas gemaakt. Niet zomaar kaas, maar de wereldberoemde Goudse kaas. De nieuwe fietsroutes gaan daarom langs een aantal ambachtelijke kaasmakerijen, kaaspakhuizen en weilanden met grazende koeien.

Alle routes starten vanaf VVV Woerden, te vinden in het Kaaspakhuis in het centrum. 

De vier fietsroutes zijn als volgt:

 1. Cheese Valley fietsroute:
  Fietsroute door o.a. Woerden, Kamerik en Bodegraven voor echte kaasliefhebbers. De wereldberoemde Goudse kaas dankt zijn naam aan de plaats waar het verhandeld werd: Gouda. Maar de kaas werd gemaakt in de omringende polders, de Cheese Valley.

 2. Ambachtelijke boerenkaasroute:
  Fietsroute door o.a. Woerden, Oudewater en Driebruggen, waarin het draait om de traditionele ambachten. Je start in het Kaaspakhuis in Woerden en ziet de Streekmarkt, waar men de markt van vroeger nabootst. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Touwslagerij, de Heksenwaag en diverse kaasmakerijen.

 3. Boerenroute:
  Fietsroute door o.a. Woerden, Kockengen, Haarzuilens. Natuurlijk kun je bij de boerderijen op de route proeven van kaas, maar de route staat ook stil bij andere streekproducten zoals kersen, appels, peren en groenten. Ook ontdek je al fietsend het boerenleven.

 4. Veenroute:
  Fietsroute door o.a. Woerden, Nieuwkoop en Meije waarin de natuur centraal staat. Je fietst door de Nieuwkoopse Plassen, een uniek natuurgebied bestaande uit laagveenmoeras.

"We zijn verheugd om deze vier prachtige fietsroutes te kunnen introduceren," aldus Kitty Kusters, directeur van Woerden Marketing. "Dit gebied heeft zoveel te bieden. Door de routes ook op Fietsnetwerk.nl te publiceren, maken we de routes toegankelijk voor iedereen.”

Waar te vinden?
De fietsroutes zijn vanaf nu beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl en in Fietsnetwerk App.