[Regio]: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug nodigt alle Utrechters uit voor een gesprek met de streek

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug houdt in samenwerking met SoortenNL een gesprek met de streek, om met elkaar te verkennen wat er komt kijken bij het behouden en ontwikkelen van dit bijzondere gebied. Dit gesprek vindt plaats op zondag 18 juni.

Vanaf 13.00 uur gaan we luisteren naar verhalen over de cultuurhistorie, het landschap en de natuurkwaliteiten van de Utrechtse Heuvelrug, daarna gaan we met elkaar in gesprek over waar we in de toekomst naartoe willen. Het geheel wordt muzikaal omlijst door de band De Kift, die prachtige Nederlandstalige nummers over natuur en landschap brengt.

Gevarieerd programma

De middag begint met een introductie van de gasten en van de streek. Vervolgens wordt er een ode gebracht aan het bijzondere gebied aan de hand van verschillende verhalen. Zo vertelt Landgoed Pijnenburg iets over het bijzondere cultuurhistorische erfgoed, komt de militaire geschiedenis aan bod en delen jongeren hun bevindingen over de verschillende soorten planten en dieren die ze op zaterdag op het landgoed hebben ontdekt onder begeleiding van experts tijdens #24uurnatuur. De Vlinderstichting presenteert deze middag een nieuwe gids met vlinderrijke gebieden in Nederland die in het kader van het 40-jarig bestaan wordt uitgegeven i.s.m. KNNV Uitgeverij. Een van de wandelgebieden in het boek is NP Soesterberg (UT). En het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug presenteert De Heuvelrugmonitor die gegevens over natuur, landschap, erfgoed en recreatie in het gebied gaat visualiseren.

In gesprek

Na de verhalen gaan de aanwezigen met elkaar de dialoog aan over de streek. Hoe behouden we de streekeigen kenmerken en hoe versterken we deze? Zijn we verhalen vergeten, die we absoluut moeten meenemen? Welke waarden zijn van belang om verder te ontwikkelen?

Tijd en plaats

Vanaf 12.00 uur bent u welkom op Landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 16.15 uur. Wie erbij wil zijn, moet zich wel even aanmelden via de website van het Nationaal Park. Daar is ook het volledige programma te vinden.


Meer nieuws