[Regio]: Papier Vertier in de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie staat Galerie Waterbolk in Utrecht in het teken van de papierknipkunst. Die week exposeren leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst recent werk. Deelnemende exposanten zijn Sandra Westgeest, Maja Houtman, Pooja Verma, Rica Shimabukuro, Monique van Ruyven, Paula Versnick, Sabeth Elberse, Anne van der Zee, Ina Fekken, TIneke Kroes en Arie de Ruiter.

Zij lieten zich inspireren door het leven, de natuur en het werk in en om de stad Utrecht. Maja Houtman, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst: “Dit jaar viert onze vereniging haar 40-jarig jubileum en een tentoonstelling in Galerie Waterbolk geeft daar extra cachet aan”.

Workshops

Tijdens de tentoonstelling is het mogelijk om als bezoeker zelf aan de slag te gaan. Dagelijks geven leden van de vereniging gratis workshops, waar belangstellenden bij kunnen aanschuiven. Ervaring is niet vereist. Alle niveaus van bekwaamheid zijn welkom.

In Nederland wordt de papierknipkunst al zeker vier eeuwen beoefend door mensen uit alle lagen van de bevolking. Ze omvat een breed scala aan mogelijkheden: geboorte- en huwelijksprenten, schimmenspelen, silhouetten, boekillustraties en stop-motionfilms. Papierknippen geeft je een scherp oog voor contouren, een goede oog-hand coördinatie en concentratie. Designers gebruiken de techniek om snel een ontwerp te beoordelen en kunstenaars om er autonome kunst mee te maken. Dit jaar viert de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst haar 40-jarig bestaan met een reeks aan tentoonstellingen en activiteiten. Sinds 2013 is papierknipkunst opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Papier Vertier

Galerie Waterbolk, Schoutenstraat 10, 3512 GB Utrecht 17 tot en met 22 oktober 2023 di-vr 10-18 uur, za 11-17 uur, zo 12-17 uur dagelijks workshops om 13:00 uur, zaterdag en zondag ook om 15:00 uur

www.papierknippen.nl FB @papierknipkunst Insta #papierknipkunst