Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen lanceert trailer van tentoonstelling

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen lanceerde vanochtend een trailer voor haar tentoonstelling: 'Met een koffer vol naar Brooklyn.' De tentoonstelling is  tot en met de kerstvakantie gratis te bezoeken. 

Op 21 mei 1646, 375 jaar geleden, stichtte een groep Nederlandse emigranten het dorp 'Breuckelen' in Amerika. In de loop van de tijd transformeerde de naam tot wat we nu kennen als Brooklyn, een stadsdeel van New York. Wij hebben daarom de tentoonstelling ‘Met een koffer vol naar Brooklyn. Vier eeuwen Nederlands-Amerikaanse cultuur in archiefstukken ’ ontwikkeld. Van 24 juni tot en met 31 december 2021 is de interactieve tentoonstelling op onze locatie in Breukelen te bezoeken.

De tentoonstelling zit vol met interactieve elementen. Gebruik de lichtbak om je naam in 17e eeuws schrift te schrijven, zoek namen en recepten in de zoeklades en ga met de kijkwijzer op ontdekkingstocht door de tentoonstelling. Wij organiseren ook activiteiten en workshops rondom de tentoonstelling, voor jong en oud. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor de actuele activiteitenkalender. Het RHCVV bewaart en beheert de archieven van de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen, De Bilt en Weesp. Daarnaast bezit het een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. In de studiezaal kan men terecht voor onderzoek en het inzien van de bibliotheek. Regelmatig worden er (online) cursussen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd.