[Regionieuws]: Dit zijn de populairste Instagram hotspots van Utrecht

De Utrechtse Heuvelrug is de populairste Instagram hotspot van Utrecht. De hashtag van de Utrechtse Heuvelrug werd al ruim 94 duizend keer gebruikt op het social media platform. Dit komt naar voren uit een analyse van Preply. Het online talenplatform deed onderzoek naar de populairste Instagram hotspots.

De score is naar voren gekomen op basis van het aantal gebruikte hashtags. Na de Utrechtse Heuvelrug is Ouwehands Dierenpark de populairste bezienswaardigheid om te delen in de Instagram Feed. Het bekende dierenpark heeft ruim 49 duizend hashtags. Loosdrecht staat op de derde plek in de top-vijf van de provincie.

De Domstad

Wanneer je aan de stad Utrecht denkt, denk je al snel aan de Domtoren. Ondanks het feit dat de toren nu al een tijdje in de steigers staat om gerenoveerd te worden, trekt de Domtoren jaarlijks veel bezoekers. De populariteit is ook terug te zien aan het aantal hashtags op Instagram. De toren staat op de vierde plek. De top-vijf van de provincie Utrecht wordt afgesloten door het Spoorwegmuseum.

Grootste hotspots van Nederland

Wanneer er Nederland breed gekeken wordt naar de populairste hotspots, dan staat de Efteling bovenaan. De hashtag #efteling werd al ruim 698.000 keer gebruikt op het social media platform. Na de Efteling is de Keukenhof het populairste uitje om te delen in de Instagram Feed. Het bloemenpark in Lisse werd met #keukenhof meer dan 595.000 keer genoemd. De Nederlandse top-drie wordt gecompleteerd door De Hoge Veluwe.
Bekijk hier de gehele top-20 van de meest populaire Instagram hotspots in Nederland en de vijf favoriete plekken per provincie.

Verantwoording onderzoek

Het onderzoek is gebaseerd op het aantal geplaatste foto’s op Instagram in de plaats tag en de hashtag. De data is verzameld in de eerste week van oktober 2023.

Over Preply
Preply is een e-learningplatform voor het leren van talen. Het van origine Oekraïense bedrijf heeft werknemers in 30 landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Preply beschikt momenteel over ruim 32.000 ervaren docenten van over de hele wereld.