Regionieuws: Jongeren lanceren klimaatlied

Utrecht krijgt als eerste provincie een eigen klimaatlied. Een groep jongeren uit verschillende gemeenten heeft de afgelopen weken keihard gewerkt om een liedje te maken, waarin zij hun zorgen over het klimaat uitspreken. “Biodivercity” heet het nummer. Het gaat over de groene provincie waarin ze wonen en dat we zuinig moeten zijn op de natuur. 

Het klimaatlied wordt op 20 juni met een optreden van deze jonge artiesten ‘live’ overhandigd aan de provincie. Klimaatgedeputeerde Huib van Essen zal het liedje officieel in ontvangst nemen bij Stadslab RAUM. De uitreiking vindt plaats bij de tussenstop van de Climate Classic in Utrecht, tussen 07:30 en 08:00 uur in de ochtend. Deze wielertocht langs de “nieuwe” kustlijn van Nederland vraagt aandacht voor de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel.  

Bij het nummer hoort natuurlijk ook een videoclip. In de clip stellen de bandleden zich voor en laten ze hun ‘duurzame’ band met de provincie zien, zoals met Utrecht als echte fietsstad. Ook zitten er geluiden uit de Utrechtse (stads)natuur in de mix. Vanaf 20 juni is het nummer beschikbaar op Spotify en SoundCloud. 

De uitreiking is onderdeel van het project “Climate Songfest”, dat als doel heeft om jongeren een stem te geven in het regionale klimaatdebat. Climate Songfest is een initiatief van Stichting Groen!, de Herman Brood Academie, Teachers for Climate, Jong RES, Natuur en Milieufederatie Utrecht en Utrecht Natuurlijk. Samen hebben ze hun krachten gebundeld om jongeren op een creatieve manier te betrekken bij duurzaamheid. 


Meer nieuws