[Regionieuws] Voorlichtingsavond ‘Roeien op de Vecht’ de wens van ruim een eeuw gaat in vervulling

Voor zover dat kan, en het blijkt dat het kan, staan de oevers van de Vecht in het gebied Zuilen in de spotlights van het stadsbeleid. Utrecht heeft de ambitie waar dat kan een natuur- en parkachtig gebied aan de oevers van de Vecht te creëren waar ruimte is voor bijzondere flora en fauna waar de bewoners fysiek actief kunnen zijn en tevens de cultuurgeschiedenis kunnen ervaren.

Dat staat o.a. beschreven in de nota Ruimtelijke Structuur Utrecht (RSU 2040). Dat dit de belangstelling heeft gewekt van actieve roeiers moge blijken uit hun aanwezigheid bij de informatieavonden die sinds februari 2022 werden gehouden. De Vecht een rivier al een kleine 3000 jaar stromend gaat voor de Vechtse Roeivereniging Zuilen (VRV Zuilen) een actieve rol spelen waarmee een sportieve droom in vervulling gaat. En het past naadloos aan de recente nota ‘Visie Stadswater Utrecht’. Sportievelingen van Utrecht ‘Het kwartje is gevallen’.

VRV Zuilen opgericht op 23 maart 2023 heeft een geschikte locatie gevonden aan de Fortlaan 52 gelegen naast Scheepswerf De Klop. Binnenkort kan vanuit deze basis geroeid gaan worden op de Vecht. Welke mogelijkheden er zijn wordt uitgelegd op woensdag 17 mei 2023 in het Buurthuis Beatrix – aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Uitgelegd wordt waarom ‘Roeien de beste levensverzekering is die er bestaat’. Het is goedkoop en het betaalt zich in het fit blijven gelijk uit. En over rendement gesproken ‘je hebt meer aan een rendement van extra levensjaren dan aan wat rendement op een spaarsaldo’. Dat weten oud Olympisch Kampioenen als geen ander. Jan Wienese (OS 1968), Nico Rienks (1988/1996) met Henk Jan Zwolle (OS 1996), Tessa Apppeldoorn (OS 2000 en voormalig Sportvrouw Utrecht) hebben zich inmiddels als lid aangemeld. Immers roeien op de historische en tot de verbeelding sprekende Vecht komt neer op ontspannen verpozen.

Oriënteer u: Via www.vrvzuilen.nl: wilt u komen op de voorlichtingsavond op 17 mei 2023 in het Buurthuis Beatrix: geef u op via: https://www.vrvzuilen.nl/contact of bij secretaris Ruud van Ginkel r.van.ginkel@hetnet.nl

Het buurthuis Beatrix, onderdeel van het Vorstelijk complex, is gevestigd Prinses Beatrixlaan 2 in Utrecht.