RHCVV brengt boek 'Soldaten in de Vechtstreek 1672-1673' uit

Vrijdag 25 november verschijnt bij uitgeverij Waanders ons boek ‘Soldaten in de Vechtstreek 1672-1673’ bij onze gelijknamige tentoonstelling. In 100 pagina’s beschrijft senior collectiebeheerder en historicus Wouter van Dijk de aanloop en gevolgen van het Rampjaar in de Vechtstreek.

Aan de hand van vele zeventiende-eeuwse documenten uit ons archief en illustraties lees je meer over gebeurtenissen in het Rampjaar in het noordelijk deel van de waterlinie, van Weesp tot Maarssen en van Mijdrecht tot De Bilt. Na 350 jaar bleken nog vele verborgen verhalen over het Rampjaar in de archieven te liggen wachten om verteld te worden.

Het Rampjaar 1672-1673 bracht de nog jonge Nederlandse staat aan de rand van de afgrond. Terwijl de bisschoppen van Keulen en Munster het oosten en noorden van de Republiek plunderden en vanaf zee een invasie van de Engelse koning dreigde, trok het Franse leger vanuit het zuiden op. Doordat de Oud Hollandse Waterlinie de Franse troepen tegenhield, vormde de Vechtstreek in deze periode de noordelijke frontlinie. Dit had rampzalige gevolgen voor de regio en de bevolking.

Het boek ‘Soldaten in de Vechtstreek 1672-1673’ is vanaf 25 november te koop voor €13,50 bij ons op het archief in Breukelen, via www.waanders.nlwww.bol.com of je lokale boekhandel. Pre-order het boek bij ons, stuur hiervoor een e-mail naar info@rhcvechtenvenen.nl. Je kunt deze dan 25 november komen ophalen of wij sturen het naar je op (verzendkosten €1,95). Nieuwsgierig geworden? Blader hier alvast door de eerste pagina’s van het boek.