Rick Brandsteder voor derde keer deelnemer Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

Rick Brandsteder heeft zich met een vriendenteam ingeschreven voor de derde editie van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht dat op 28 augustus in Breukelen bij Boom en Bosch wordt gehouden. En hij zal zich niet alleen als deelnemer voor dit goede doel inzetten, maar ook de organisatie helpen met het uitdelen van medailles aan de deelnemers van de Junior Swim!

Rick heeft de smaak te pakken; in 2018 en 2019 zwom hij ook al mee. Hij was toen zo enthousiast over het evenement dat hij er ook dit jaar absoluut bij wil zijn. Voor hem zijn het sportieve karakter en het feit dat hij kan zwemmen in de Vecht waar hij is opgegroeid twee belangrijke redenen om ook dit jaar weer mee te zwemmen. Maar het belangrijkste vindt hij natuurlijk dat alle donaties terecht komen bij een goed doel: met de opbrengst van de Swim wordt onderzoek naar kanker gesteund, zodat kanker in de (nabije) toekomst niet dodelijk meer hoeft te zijn.

TRAINEN

Naar aanloop van het evenement zal Rick wel oefenen om fit te zijn voor 2000 meter in de Vecht. “ Het is goed te doen, maar je moet het niet onderschatten en een beetje fit aan de start verschijnen. Ik zwem geen borstcrawl, maar gewoon schoolslag en kan op die manier perfect genieten van alle leuke dingen die op en naast het water gebeuren en heb ruimte voor een babbeltje.” 

INSCHRIJVEN

Wil je ook nog meezwemmen? Kijk snel op de site www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht en geef je op! 

FIGHT CANCER

Fight cancer, een dochter van KWF, organiseert al jaren recreatieve zwem-events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight cancer, Hiermee hoopt Fight cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie. In 2018 vond het evenement voor de eerste keer binnen Stichtse Vecht plaats en sprongen 450 deelnemers de vecht in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. In 2019 hebben is het aantal deelnemers flink uitgebreid, er waren toen 550 volwassenen en 200 junioren die de afstand in het water aflegden. 


Meer nieuws