Rijkswaterstaat en SB post winnen Scoor Je Talent! bokaal voor meest inclusieve werkgever

Rijkswaterstaat en SB Post zijn verkozen tot meest inclusieve werkgever van de regio Midden-Utrecht. Ze mochten hiervoor afgelopen week de Soor je Talent! bokaal ontvangen uit handen van rayonmanager Beatrijs Wijnberg van UWV en wethouder Maarten van Dijk van Stichtse Vecht.

Rijkswaterstaat en SB Post, partner in zakelijke post, kregen de prijs uitgereikt tijdens de Scoor je talent! banenmarkt in stadion Galgenwaard. Een bijzondere banenmarkt, omdat die exclusief was opgezet voor mensen met een arbeidsbeperking en voor werkgevers die inclusief (willen) ondernemen. Deze werkgevers willen dus niet alleen mensen met een arbeidsbeperking een kans geven, maar zien ook de talenten die zij meebrengen. De banenmarkt werd georganiseerd door UWV, WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht, gemeenten en andere partners op de arbeidsmarkt in Midden-Utrecht.

Kennismaken

Rond de vijftig werkgevers en enkele honderden werkzoekenden met een arbeidsbeperking waren naar stadion Galgenwaard gekomen om kennis met elkaar te maken. Ook leerlingen in de eindfase van het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs waren van de partij. Meerdere werkgevers hebben vervolggesprekken gepland met werkzoekenden die ze tijdens deze Scoor je talent! editie ontmoet hebben.

Afstand tot de arbeidsmarkt?

Beatrijs Wijnberg, rayonmanager UWV was blij met de komst van alle werkzoekenden maar ook van zoveel werkgevers. ‘Ik vind het fijn dat bedrijven steeds meer naar de arbeidsmarkt toe bewegen. Deze werkzoekenden worden wel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt genoemd. Maar als je kijkt naar wat ze wél kunnen, kun je je afvragen: wie heeft er nu eigenlijk een afstand tot de arbeidsmarkt, de werkzoekende of de werkgever?’

Werkgevers ontzorgen

Maarten van Dijk, wethouder Werk en Inkomen van Stichtse Vecht: ‘Feit dat we hier de banenmarkt hebben vandaag, met veertien gemeenten, UWV en partners, dat is een mooi voorbeeld van samenwerking in de regio. We hebben met elkaar afgesproken die samenwerking ook te versterken. Met als doel meer mensen aan het werk te krijgen en werkgevers te ontzorgen.’

Ook inclusief ondernemen en talent scoren? Kijk op www.wspmiddenutrecht.nl.


Meer nieuws